Over de tocht 2/3
 
 
Boek: Dit zal je vast al wel weten: het boek dat vrijwel elke Aconcagua klimmer in zijn bezit heeft, is “Aconcagua – a climbing guide” van R.J. Secor. Ik ga je dus niet vervelen met algemene verhalen over de Aconcagua, al dat soort dingen vind je terug in dat boek.

Organisatie: Het is handig om de hulp in te schakelen van een (lokale) organisatie. Wij hebben erg goede ervaringen gehad met youth hostel "Campo Base" in Mendoza, heel gezellig en heel enthousiast personeel. Je kan via hen alles regelen. Als er geen slaapplaats meer is in het hostel of je hebt geen zin om in een dorm te slapen, dan regelen ze zelfs een goedkoop hotel voor je (10-12 pesos per nacht, goedkoop dus).

Mendoza is een moderne stad: je kan er alles kopen en zelfs gewoon pinnen. Neem desondanks US$ mee: 200 US$ per persoon voor de permit en 40 US$ per persoon voor de muleservice (tarieven januari 2003) en in het park kan het ook handig zijn om extra US$ bij je te hebben.

Als je bij Campo Base mule service neemt dan mag je 30 kilo persoon aan de ezel meegeven (dit weet ik niet meer zeker, wij gaven zelf “slechts” 15 kg per persoon mee).

 

Daarbij heb je gelijk “bathroom service”, d.w.z het recht om van (primitieve) toiletten van Campo Base in het basiskamp gebruik te maken. Je bent verplicht bij één van de organisaties deze service te nemen

Ook mag je dan in Plaza de Mulas gebruik maken van een grote gemeenschappelijke tent van Campo Base met tafels en stoelen, waar je ook kan koken in de luwte en schuilen voor slecht weer. Neem een kaartspel mee, ik hou ook niet zo van kaarten maar als het 24 uur stormt en sneeuwt, kan het erg gezellig zijn om met Australiërs, Finnen, Spanjaarden, etc. te hartenjagen! 

200 US$  voor de permit lijkt veel, maar eenmaal in het park valt direct op hoe strak en goed alles is geregeld. Park Rangers hebben alles strak onder controle en hebben posten bij de ingang, in Confluencia, in Plaza de Mulas en zelfs in Nido de Condores. In het basiskamp zijn goede artsen die goede gratis adviezen geven (bijvoorbeeld: zuurstof gehalte meten), maak hier gebruik van.

Lees verder:
 
De permit van Maarten.