Fotogalerij 9/20
   1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
           
  Dag 9: De gevreesde Viente Blanco. Spookachtige wolk. Dag 10: Wouter maakt een lekker hutspotje in kamp Alaska.   Dag 11: Storm in Kamp Alaska   Wouter in Nido de Condores.  
  Het was de bedoeling om op dag 9 naar Kamp Alaska te gaan en daar te overnachten. Echter 's nachts begon de wind aan te wakkeren en groeide uit tot een heuse Viente Blanco. Het hele basiskamp was de volgende ochtend in rep en roer. Vanwege de indrukwekkende kracht van de storm, maar vooral ook maakte iedereen zich erg zorgen over de mensen hoog op de berg.

Zoals Wouter al beschreef,maakten we ons zorgen over onze tent in Kamp Alaska. Het was zeker niet denkbeeldig dat de hele tent was weggevaagd. Dit was een zeer machteloos gevoel. We hadden de tent verzwaard met wat stenen, maar achteraf vervloekte ik mezelf dat we niet rigoreuzer te werk waren gegaan. Maar ja, de kracht van deze storm hadden we simpelweg niet zien aankomen.

 

 

  De volgende dag was het mooi weer en spoedden we ons naar boven.  Gelukkig bleken onze zorgen een storm in een glas water te zijn: onze tent stond nog fier overeind.

We brachten onze eerste nacht op hoogte door. En ja hoor, het begon weer steeds harder te waaien en onze tent begon gevaarlijk heen en weer te schudden. Steeds hopen dat de volgende windvlaag minder hard zou zijn, en steeds bleek het omgekeerde het geval. Ik kon absoluut niet slapen, terwijl Wouter lekker lag te tukken. Ik kreeg steeds ergere schrikbeelden dat onze spullen buiten zouden wegwaaien. Op een gegeven moment kleedde ik me toch maar aan en ben ik naar buiten gegaan om de spullen te verzwaren. Dit nam mijn zorgen weg en nu kon ik wel goed slapen.