Fotogalerij 7/20
   1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
           
  Links de tent van Wouter, rechts de tent van Maarten. Ezels komen aan in Plaza de Mulas. Dag 6: De route begint in een smal spoor door penitentes.   Wouter op +/- 4700 meter. Op de achtergrond andere klimmers.   Een hond op 5000 meter! Met een blik van: "Waarom loopt mijn baasje zo langzaam?"  
  In het basiskamp kon je, zoals Wouter ook schreef, je zuurstofgehalte en je hartslag laten meten. Bij ons allebei was het zuurstofgehalte zeer laag en de hartslag zeer hoog, maar de grote vraag was natuurlijk: wie van ons tweeŽn heeft de beste resultaten? Ik bleek een zuurstofgehalte van 77% te hebben en Wouter 74%. Dit vond Wouter niet zo mooi en iedere ochtend voor dag en dauw snelde hij weer naar de arts om een nieuwe meting te doen. Dan kwam hij triomfantelijk teruglopen en schreeuwde hij van een afstand: "Ik heb 83%!!". Ik zenuwachtig naar de arts, die de geruststellende woorden uitsprak "86. Good.". Ondanks dat deze verschillen nauwelijks significant waren, voelde dit toch als een kleine overwinning. Echter toen we de waarden van Rowdy en Tina, de twee AustraliŽrs hoorden, werden we weer met beide benen op de grond gezet.  

 

  Op advies van de artsen bleven we eerst een paar dagen in Plaza de Mulas. Na een dag rust maakten we een acclimatisatietocht naar ongeveer 5000, waar we allebei op bijna hetzelfde punt last kregen van zware hoofdpijn. Hier kwamen we de hond tegen die je op de foto ziet. Afdalen ging zeer snel door het gemakkelijke terrein en in no time waren we weer in het basiskamp en voelden we ons weer goed.