Fotogalerij 5/20
   1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
         
  Maarten bij de Zuidwand Dag 3: Lange tocht door Horcones valley. Een passerende ezel.   Wouter komt bij de eerste penitentes aan.  
  Op dag 3 stonden we vroeg op want we wisten dat we een lange en zware tocht voor de boeg hadden. Van Confluencia naar Plaza de Mulas is ongeveer 20 km lopen door het Horcones dal, met een hoogteverschil van 1000 meter. We zijn niet de enigen die deze tocht maakten, maar in dit wijdgestrekte dal merk je daar weinig van. Eens in de zoveel tijd worden we ingehaald door ezeldrijvers met hun ezels, die heel wat sneller liepen dan wij.

 

 

 

 

  We hadden de pas er goed in, de laatste klim naar Plaza de Mulas was al in zicht, maar op een gegeven moment merkte ik dat Wouter langzamer begon te lopen: nu was het Wouter die hoogteziekteverschijnselen kreeg. Al snel kwamen we tot de conclusie dat verder lopen geen enkele zin had; we moesten zoveel mogelijk afdalen en dan een bivak opslaan. Alleen het enige vervelende was dat afdalen haast niet mogelijk was gezien de geringe steilte van het terrein.