Fotogalerij 3/20
   1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
           
  We zien de eerste sneeuw. Tussenstop bij hostel Penitentes. Dag 1: Ingang van het park: Guarda Parque.   Daar is ie dan: de Aconcagua.   Confluencia.  
  De volgende dag vanuit het hotel naar Campo Base. Onze rugzakken gingen als laatste bovenop het busje. Ik aanschouwde hoe de bestuurder mijn rugzak vastbond en ik was er bepaald niet van overtuigd dat dit zou houden! "Geen probleem, ik zal wel langzaam rijden", was zijn nonchalante commentaar. Van het langzaam rijden is niet veel terecht gekomen, maar mijn rugzak is niet van zijn plaats gekomen.

Op een gegeven moment stopten we bij een klein hutje, dat van de ezeldrijver bleek te zijn. En ding was zeker: deze man had het niet breed! Hier gaven we onze spullen af voor de ezel.

Daarna weer door. Na een tijdje stopte het busje weer, bij de ingang van het park. Oeps, even niet opgelet, we hadden er bij Puente del Inca uit gewild om even een nachtje te slapen en te wennen aan de hoogte. Nu stonden we bij de ingang van het park en de anderen uit het busje maakten zich al klaar om naar Confluencia te lopen. De keuze was snel gemaakt: we bruisden van energie om aan de tocht te beginnen.

 

 

  Bij de ingang kwamen we een groep Duitsers tegen die er compleet verwilderd uit zag. Ze hadden de top gehaald, maar onder barre omstandigheden. Komende tijd zouden we nog veel van dit soort verhalen horen. Hoe zal het ons vergaan, flitste door mijn hoofd. En meteen daarachteraan: We hebben ons goed voorbereid, daar kan het niet aan liggen.

We lieten onze permit afstempelen. Dit deed me erg denken aan het startschot van de marathon. Geen weg terug meer, de klok loopt! We zagen de Aconcagua voor het eerst. Het was moeilijk voor te stellen dat wij wellicht over een aantal dagen op de top van die kolos zouden staan!

In een stormachtig tempo gingen we richting Confluencia, waar we onze tent neerzetten. Wouter besloot zijn supersonische Everest slaapzak niet uit te rollen, want "die is toch veel te heet voor deze temperatuur". We deden een poging alleen mijn slaapzak te gebruiken en die over ons heen te spreiden, wat uiteindelijk resulteerde in een ijskoude nacht.