Fotogalerij 17/20
   1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
           
  Wouter voor de Refugio in Puente del Inca Puente del Inca, een natuurlijk gevormde brug. Maarten staat in het midden. Puente del Inca van onderaf gezien.   Wouter geniet van een welverdiend zwavelbad.   Hotelletje in Mendoza.  
  We kwamen aan bij een hostel in Puente del Inca. En toen waren we weer in de bewoonde wereld. Vanaf nu alleen nog maar luieren...

Het waren de kleine dingen waar we weer van konden genieten: een lekker stuk pizza, een glas cola. Als het op was, bestelden we weer nieuwe porties, tot we niet meer konden. Vervolgens onze eerste douche sinds 18 dagen.

De volgende dag konden we eens gaan kijken waar we nu eigenlijk verzeild waren. Puente del Inca, de brug van de Inca, was erg bijzonder om te zien en bleek een grote toeristische attractie te zijn. Er was een vervallen kuuroord met warme bronnen met zwavelhoudend water, goed voor onze vermoeide ledematen!

 

  Wouter had in de Lonely Planet gelezen dat er in Puente del Inca een militaire kazerne was met bezienswaardigheden over de geschiedenis van het "Andinisme". Officieel mochten we niet naar binnen, maar onder begeleiding van een militair konden we toch een kijkje nemen. Erg leuk om te zien.

Tussen de middag een heerlijke lomoburger gegeten en broodjes met dulche de leche. 's Middags gingen we met het het busje van Campo Base weer naar Mendoza, hierin troffen we Rowdy en Tina, heel gezellig. De terugreis duurde lang en eens in de zoveel tijd ging er een kopje met "Mate" langs iedereen in het busje, het favoriete kruidendrankje van de Argentijnen. Campo Base was weer vol, maar dat vonden we niet erg, ze regelden een leuk hotelletje voor ons.