Fotogalerij 14/20
   1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
         
  La cumbre!   Steentje van de top.   Bijna weer terug in kamp Berlijn.  
  Eindelijk, om 15:30 uur, de top! Het eerste wat we deden was neerploffen. Pas na enkele minuten schudden Wouter en ik elkaar de hand. Een Amerikaan begroette ons: "Welcome to the highest point on the western hemisphere!". We maakten foto's en genoten van het uitzicht. Het weer was nog steeds schitterend. 

Na een half uurtje begonnen we aan de afdaling. Het eerste wat ik deed was uitglijden met een stok en anderhalve meter naar beneden vallen. Ik was een beetje duizelig, maar verder was er niets aan de hand. Onderaan de Canaleta kwamen we de AustraliŽrs tegen. Het was al laat,  maar ze waren van plan om te bivakkeren op de terugweg, ze vertelden ons dat we ons geen zorgen hoefden te maken als ze vannacht niet terugkwamen.

 

  Wij daalden verder af. Ondertussen voelde ik me steeds slechter, terwijl Wouter zich juist goed voelde. Regelmatig viel ik om in de diepe sneeuw. Ik had veel te weinig water gedronken en had een zeer droge mond. Desondanks kon ik slechts kleine slokjes binnenhouden. Op een gegeven moment voelde ik me alsof ik stomdronken was. Op zeeniveau is dat nog om te lachen, maar op deze hoogte was dat behoorlijk link. Gelukkig was Wouter nog redelijk helder en we kwamen zonder problemen aan in kamp Berlijn.

Hier maakte Wouter het beste bouillonnetje wat ik ooit heb gedronken. Vervolgens een lange nacht geslapen.