Fotogalerij 13/20
   1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
           
  Dag 16: Vertrek uit Kamp Berlijn voor de toppoging, in de ijzige kou. Uitzicht vanaf +/- 6200 meter. Refugio Independencia: het "hondenhok". Wouter ligt op apegapen op de voorgrond.   Uitzicht op Plaza de Mulas.   Richting de Canaleta.  
  De volgende ochtend vroeg op. Het was nog steeds schitterend weer, maar wel behoorlijk koud. Na de Spanjaarden vertrokken we. Wouter voelde zich erg slap terwijl ik me juist erg goed voelde. We kozen voor een rustig tempo waarbij we zo min mogelijk hoefden te rusten. Maar zelfs bij dit tempo moesten we nog regelmatig op adem komen. We kwamen aan bij de Refugio Independencia, een schuilhutje op ongeveer 6400 meter. Vanaf hier voelden Wouter en ik ons allebei even slecht. We hoefden niet meer te overleggen of we zouden rusten. Als de één ging zitten, liet de ander zich ook op de grond ploffen.

 

 

 

  Op een gegeven moment kwamen we aan bij de Canaleta, het laatste steile stuk met allemaal losse stenen. De top leek zo dichtbij, maar onze snelheid werd bijna gereduceerd tot nul. In de Alpen zou je zo door dit stuk heen klauteren, maar op deze hoogte ontbreekt het je aan de benodigde kracht en coördinatie.

Uiteindelijk kwamen we aan boven de Canaleta. Vanaf hier was het nog een klein stuk naar de top. Hier kwamen we de Spanjaarden tegen die net terugkwamen van de top. Eén van hen wilde enthousiast alles vertellen maar hij was zijn stem volledig kwijt (door de hoogte?). We feliciteerden elkaar, hoewel wij nog een stukje te gaan hadden.